sz2020logo

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE A THERMO-SIO KFT.-NÉL.
PROJEKT AZONOSÍTÓ: GINOP-4.1.4-19-2020-02764

3,29 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el THERMO-SIÓ Kft. napelemes rendszer telepítésre. A támogatást a GINOP 4.1.4-19 kódszámú „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” elnevezésű, Széchenyi 2020 keretein belül meghirdetett pályázaton nyerte el.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság által meghirdetett pályázaton a THERMO- SIÓ Kft. 3,29 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert háztartási méretű kiserőmű (HMKE) telepítésre. A vissza nem térítendő támogatás mértéke a teljes projektköltség 55 %-a.

A projekt keretében a napelemes rendszer a THERMO- SIÓ Kft. Siófok Jégverem utca 1. alatti épületére került felszerelésre. Az épületére kerülő technológia 48 db CanadianSolar 370MS monokristályos napelem modulból áll, melyek felszerelésre és beüzemelésre kerültek. A napelemek által termelt energiát pedig 1 db HUAWEI SUN 2000-20KTL (20 kVA) 3 fázisú inverter tölti vissza a hálózatra. A napelemes rendszert a Tamási Naperőmű Kft. telepítette és adta át 2021. június 30.-án a THERMO- SIÓ Kft.-nek, üzembe helyezve az illetékes áramszolgáltató által átvéve.

A projekt közvetlen célja az épület energiatakarékos üzemeltetése, így a projekt eredményeként a THERMO- SIÓ Kft. működési költségekre fordított kiadásai csökkennek. Az épület tetőszerkezetére 17,76 kWp-s összteljesítményű napelemes kiserőmű kiépítése megtörtént, ezzel jelentősen csökkentve a fenntartási költségeket.

A projekt közvetlen célcsoportja mindezekből adódóan az épület használói, üzemeltetője. Közvetett módon pedig az ország egész lakossága, hiszen a megújuló energiaforrás alkalmazásával csökken a káros anyag kibocsátás, elsősorban a szén-dioxid mértéke, ami jelentősen hozzájárul az üvegházhatás kialakulásához.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

A projektről bővebb információt a www.thermo-sio.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Jenei Roland, sajtóreferens
84/519-400, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Thermo-Sió Ipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

8600 Siófok, Jégverem utca 1.

info@thermo-sio.hu

© 2021 THERMO-SIÓ KFT